Om gebruik te maken van onze website moeten cookies worden geaccepteerd.

Fietsroutes

Download hieronder de route, die u het meest aanspreekt. Om een route te bekijken of af te drukken heeft u Adobe Reader® nodig. Indien deze niet op uw systeem aanwezig is, kunt u deze gratisdownloadenop de website van Adobe.

Kinderroutes:
Kinderfietsroutes (64 kb)
Fietsen is heerlijk, maar de kids houden het meestal niet erg lang vol. We hebben een paar speciale kinderroutes voor u op een rij gezet.

Drenthe:
Route Drenthe - 39.8 km (277 kb)
Deze fraaie en afwisselende fietsroute gaat vanuit Schoonloo naar de Drentse esdorpen Grolloo, Ekehaar, Nijlande, Rolde, Balloo en Deurze. U kruist verschillende keren het Deurzerdiep.

Friesland:
Route Friesland - 56 km (275 kb)
Deze prachtige fietstocht gaat door het mooie Noorden van Friesland met als start de Friese hoofd- en hofstad Leeuwarden.

Rondje Oost-Friesland - 50 km (11 kb)
Rondje Oost-Fries landschap; 50 kilometer Vertrek vanaf Camping Het Strandheem, Parkweg 2 in Opende.

Gelderland:
Route Gelderland - 33 km (289 kb)
Deze schitterende route, vanuit Aalten door de Gelderse Achterhoek, gaat door uniek en beschermd natuurgebied, met Landgoed ′t Walfort en bossen zoals het Kloosterbos en het Bekendellebos. Het laat ons verder het coulissenlandschap met zijn weilanden en bosschages in al zijn schoonheid zien.

Groningen:
Route Groningen - 21 km (270 kb)
Deze route voert u vanaf de camping ′t Strandheem, die ligt in een mooi afwisselend landschap tussen Friesland, Groningen en Drenthe, via het dorp Rottervalle naar het bekende natuurgebied de Mûntsgroppe, waar destijds veel filmopnames zijn gemaakt voor de film ′Het Teken van het Beest′.

Limburg:
Route Limburg - 37 km (300 kb)
Deze mooie route is zeer afwisselend en laat u kennismaken met het prachtige watersportgebied rond Roermond (inclusief de oversteek met het veer op de terugweg!), een klein deel van Roermond zelf en met een aantal schilderachtige dorpen daaromheen, zoals Melick (de startplaats), Sint Odiliënberg, Horn, Ool, Herten en Lerop.

Route Noord Limburg - 30 km (26 kb)
Een kleurrijke route: het tere rood van de aardbeien, het diepe rood van de rozen, het goud van het bier, het groen van de bossen en het wit van de asperges en de champignons

Noord-Brabant:
Route Noord Brabant - 41 km (301 kb)
Deze fietsroute verkent de omgeving van Schijndel. U fietst door natuurgebieden, langs Kasteel Heeswijk en over oude dijken. U ziet als bezienswaardigheden verder de ruïne van het oude landgoed ′Seldensate′, de dijk van een waterwering, molens en oude boerderijen. De route gaat van Schijndel, Heeswijk, Middelrode (Berlicum) via Sint Michielsgestel terug naar Schijndel..

Noord-Holland:
Route Noord Holland - 55 km (283 kb)
Deze verrassend mooie fietsroute brengt u door de prachtige waterrijke natuur onder de rook van Amsterdam-Zuidoost. U start in Ouderkerk aan de Amstel en fietst dan via het boeiende weidegebied van Polder De Ronde Hoep langs rivieren, vaarten en kanalen. U maakt kennis met interessante dorpjes als Baambrugge, Loenersloot en Vreeland. Vanuit Vreeland fietst u langs de schitterende Vecht naar Nederhorst den Berg. U fietst door de Spiegelpolder en langs de mooie Spiegelplas en de Ankeveense Plassen. U gaat tenslotte - opnieuw langs fraaie waterwegen - via Weesp en Driemond - naar het boeiende Abcoude met zijn imposante twee kerken. En vandaar keert u terug naar Ouderkerk aan de Amstel. Inderdaad, het is een imposante waterrijke natuurtocht.

Overijsel:
Route Overijsel - 43 km (238 kb)
Deze fietsroute laat u kennismaken met het prachtige Sallandse land. U ziet statige buitenplaatsen, mooie boerderijen, unieke landgoederen en prachtige havezaten.

Utrecht:
Route Utrecht - 39,5~48 km (307 kb)
Deze fietsroute begint in Maarssen en gaat vervolgens grotendeels door de stad Utrecht, vooral door de buitenwijken en door de daar aanwezige groene gebieden. Het is verbluffend hoeveel groen er in veel wijken voorhanden is. Vandaar de naam van deze route: ′Route De Groene Stad Utrecht′.

Zeeland: 
Route Zeeland - 66 km (221 kb)
Deze fietsroute start in Vlissingen en neemt u mee op een pittige fietstocht van ca. 66 kilometer langs de randen van het voormalige eiland Walcheren. De route is zeer afwisselend en laat u kennismaken met de zeer verschillende landschappen op Walcheren, maar het water is altijd vlakbij.

Middelburgroute - 25 km (26 kb)
Middelburgroute; 25 km. Vertrek vanaf Hotel Arneville, Buitenruststraat 22 in Middelburg.

Zuid-Holland:
Route Zuid-Holland - 32 km (291 kb)
Deze prachtige fietstocht bestrijkt het gehele schitterende Rottemerengebied. Dit is een uniek en veelzijdig recreatiegebied. Het riviertje de Rotte waaraan Rotterdam haar naam ontleent, is de ruggengraat van dit gebied. Het gebied omvat verder polders met mooie vergezichten en bosgebieden met diverse recreatiemogelijkheden.

07 september 2015 05:16:36