Om gebruik te maken van onze website moeten cookies worden geaccepteerd.

Welke fiets past bij mij?

Welke fiets moet ik kopen?

Het beste advies voor aanschaf en onderhoud van een fiets krijg je bij de FIETSVAKMAN-specialist. De FIETSVAKMAN-specialist neemt graag de tijd om je te helpen een goede keus te maken. Om je alvast op weg te helpen, hebben we de belangrijkste typen fietsen en de belangrijkste onderhoudstips op een rij gezet.

Waar let de FIETSVAKMAN-specialist op bij aanschaf van een fiets?

Fietsen zijn er in oneindig veel verschillende soorten en maten. Welke fiets het beste bij je past is vooral afhankelijk van het doel waarvoor je je fiets wilt gebruiken. De FIETSVAKMAN-vakman kan je hierbij uitgebreid adviseren.

Waarvoor wil ik de fiets gebruiken?

Welke fiets moet ik dan kopen?

Alledaags gebruik in weer en wind

City

Dit is de “klassieke” fiets die tegen een stootje kan en eenvoudig te onderhouden is. De fiets heeft 0 tot maximaal 8 versnellingen in een gesloten naaf. De ketting is weggewerkt in de kettingkast. Hierdoor is de fiets bij uitstek geschikt voor alledaags gebruik in weer en wind.

Langere fietstochten en sportief woon-werkverkeer

Sportfiets (hybride of trekking fiets)

Deze fiets heeft een comfortabeler, meer sportieve zit. De fiets heeft een derailleur-versnellingssysteem met 18 tot 27 versnellingen. Hij is lichter dan een stadsfiets en rijdt ook lichter door het aluminium frame.

Sportief of recreatief gebruik op onverhard, moeilijk begaanbaar terrein

ATB (All Terrain Bike of Mountain Bike)

De ATB heeft veel versnellingen (21 tot 27) en een laag en compact frame. Je zit in een voorover gebogen positie. Er is vaak een verende voorvork gemonteerd en soms is ook de achtervork verend.

Langere toertochten en/of wedstrijden

Race

De racefiets is licht van gewicht, heeft een stijfframe en is gebouwd om vooral snel te fietsen. Door een laag gewicht is de racefiets extra wendbaar. Het aantal versnellingen varieert van 21 tot maximaal 27.

Steuntje in de rug van een elektromotor

Electro

Door middel van een electromotor biedt de fiets trapondersteuning. Je levert zelf een gedeelte van de trapkracht en de motor doet de rest. Bij tegenwind of in heuvelachtig terrein krijgt je een “duwtje in de rug”. De elektromotor doet geruisloos zijn werk.

Kinderen

Kids

Kinderfietsen zijn in alle variaties verkrijgbaar. Stevig en solide, lichtgewicht, met of zonder versnellingen, stoer, felgekleurd of modern. Er is veel keuze in kinderfietsen.

Speciaal gebruik

Specials

De FIETSVAKMAN-vakman heeft een fiets voor iedereen. Voor fietsende moeders, voor mensen die de hoge instap van een gewone fiets niet kunnen maken of voor mensen die wel eens wat anders willen dan al dat ′gewone′.
07 september 2015 03:53:35