Om gebruik te maken van onze website moeten cookies worden geaccepteerd.

Wie is fietsvakman

De Fietsvakman bestaat uit vak handelaren afkomstig uit de tweewielerbranche. De site van www.fietsvakman.nl is het antwoord op de concurrentie welke zij ondervinden van branchevreemde partijen.

Op zich is er natuurlijk niks mis met concurrentie, echter de deelnemers aan Fietsvakman zijn wel van mening dat de vakkennis van deze partijen tekort schiet om u als consument optimaal te kunnen helpen. Natuurlijk beseffen de deelnemers aan de Fietsvakman dat de maatschappij verandert en dat u als consument niet altijd tijd of zin heeft om naar de winkel te komen. Ook snappen zij dat bestellen vanuit de luie stoel onder genot van een kopje koffie of andere versnaperingen ook heel aantrekkelijk kan zijn ook al mist u dan de winkelbeleving.

Webshops kunnen doordat zij niet worden beperkt in hun fysieke ruimte over het algemeen een veel uitgebreider en dieper assortiment aanbieden dan de verhandelaar in zijn winkel gemiddeld op voorraad heeft. Het gevaar is wel dat deze shops die veelal naast de tweewielerbranche ook nog actief zijn in andere branches de artikelen alleen maar kennen als voorraadartikel. Met andere woorden, het is voor hun een artikel zoals elk ander artikel, zij kunnen u niet voorlichten in de voor- of nadelen van deze producten.

U bent in dit geval afhankelijk van reviews waarvan altijd nog maar de vraag is of deze niet door een slimme fabrikant op de site zijn geplaatst. Heeft u uw keuze op de site gemaakt maar twijfelt u nog of het artikel voor u of uw fiets geschikt is of dat u zelf wel in staat bent om het te monteren of hier misschien speciaal gereedschap voor nodig is? Ga met uw fiets even naar de dichtstbijzijnde Fietsvakman, hij of zij is altijd bereid om even te kijken en met u mee te denken. Dit alles zodat u zeker weet dat als u het door u gewenste artikel besteld het ook doet wat u er van verwacht.

Heeft u iets gekocht en dacht u dat het monteren in praktijk moeilijker is dan u had verwacht. Ook dan bent u van harte welkom bij de fietsvakman om een kleine inspectie te doen. Op basis van zijn vakkennis en ervaring zal de fietsvakman u snel kunnen vertellen of u het onderdeel juist heeft gemonteerd. Iets wat niet geheel onbelangrijk is bij vitale onderdelen van een tweewieler zoals bijvoorbeeld remmen, bagagedrager, stuur maar ook verlichting die moet instaan voor uw veiligheid.

Maar ook van andere zaken wilt u gewoon weten dat het goed en veilig is gemonteerd denk maar aan een kinderzitje (en beschikt over de nodige keurmerken). Om te kunnen deelnemen aan de Fietsvakman moet de ondernemer een gediplomeerd rijwielhersteller zijn en beschikken over een representatieve “stenen winkel” welke minimaal 36 uur per week is geopend.

07 juni 2016 07:58:05